søndag 11. mai 2014

17.mai - Flaggkake

Ja, jeg vet det er søndag i dag. Men da jeg skulle poste blogginnlegget igår så mista vi plutselig hele internettilgangen, så da fikk jeg ikke lagt det ut. Men nå kommer det!

Nå er det bare en uke til 17.mai, og dersom du planlegger å få gjester, eller ønsker å glede deg selv med noe litt ekstra fancy til kaffen på selveste nasjonaldagen så kan du jo prøve deg på en flaggkake!
Først må du finne en boks du har i huset som er noenlunde passe størrelse og helst gjennomsiktig. Min boks måler 9x9x26, som tilsvarer et flagg på 9x6 cm. Lim DETTE bilde av det vakre norske flagget inn i word, høyreklikk og velg «størrelse og plassering», deretter velger du bredden lik boksen du har, skriver ut bildet og teiper den på den ene enden. Dette er for å få en liten feeling av hvordan dimensjonene skal være.


Når det gjelder hvor mye kakerøre du må ha, så kommer det jo veldig an på boksen du velger. Jeg skriver det jeg brukte, så kan du sammenligne det med boksen din.
Jeg har brukt en osteiskake, og dette er oppskriften:

3 egg (adskilt plomme og hvitte)
1.5 dl sukker
1 liten pakke fløte
125 gram naturell kremost

Pisk eggehvittene til marengs i en bolle, og kremen og sukkeret stiv i en annen. I en siste bolle blander du sammen kremosten og eggeplommene. Tilsett rød farge, og vend de tre delene sammen.Alt dette heller du rett i boksen din, og setter i fryseren til det er fryst – det tar gjerne et par timer. Jeg hadde bare bakepapir nederst i boksen, men anbefaler å dekke litt mer, var litt vanskelig å få det ut av boksen etterpå. Men alt går med litt vannbad :)


 Så tar du den ut, og skjærer den først i to etter dimensjonene på flagget.Og deretter snur du delene 90 grader, og deler i to igjen slik at du får de fire flaggdelene. Legg en liten og en stor tilbake i boksen, som fortsatt er lurt å dekke med bakepapir, pakk de to andre inn i noe annet – og legg alt tilbake i fryseren. Mens dette fryser til igjen lager du en ny omgang med røre, en tredjedel av oppskriften. Altså:
1 egg
0.5 dl sukker
1 dl kremfløte
40 gram kremost
Følg samme fremgangsmåte, men ikke farg noe før alt er blandet sammen. Ta da ut ca 1/3 som skal forbli hvitt, og farg resten blått.

Ta ut boksen fra fryseren, bruk en skje og fordel et tynt lag hvitt oppå og mellom de to røde feltene.


Når du har dekt alle kriker og kroker, setter du boksen tilbake i fryseren, til det hvite har stivnet – en halvtimes tid kanskje. Ta bakenden av skjea og skrap vekk overflødig røre i det åpne feltet. Fyll deretter på med blå, nedi sprekken og et lag oppå. Følg flaggbildet ditt for å se hvor mye du trengerDeretter gjentar du denne prosessen en gang. Og setter alt tilbake i fryseren. Hvis du har litt blått igjen kan du gjøre som meg og helle det over hele når den er ferdig, så den får litt «glasur» rundt :)Så er det bare å servere på et fat, og skynde seg å spise før det smelter. Som du ser på bildet har den falt helt sammen i bunnen. Den begynte nemlig å oppføre seg veldig rart etter alle turene inn og ut av fryseren. Så jeg vil nok anbefale å prøve noe annet enn osteiskake! For eksempel en vanlig kake, som ikke smelter ;)

Men så er det jo ganske kult med flaggsuppe også da! ;) Det var dagens bidrag til lagelørdag, kom gjerne innom neste helg også!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar