lørdag 4. januar 2014

Fra Rammemadrass til Sofa

I dag skal jeg vise dere et prosjekt jeg har hatt gående lenge nå. Ikke fordi det tar så lang tid å gjennomføre det, men fordi jeg har vært så innmari treig til å starte. Når jeg først kom igang brukte jeg kun et par dager på å bli ferdig, og det hadde gått mye kjappere om jeg ikke hadde sett på serier samtidig ;) Som tittelen sier skal jeg vise hvordan du kan lage en hjemmelaga sofa av rammemadrasser!Si farvel til harde sofasenger, som enten er forferdelig å sitte i, eller umulig å sove i. Sofa og gjesteseng i ett! 

Dette trenger du for å gjøre det samme:
2 rammemadrasser
Dobbelsengfeste
Eventuelt 2 overmadrasseer
Stoff til trekk - 5 meter
Mange store puter, jeg har brukt GOSA fra IKEA
Eventuelt 2 tynne dyner
Stoff til puter - 4 meter
Stiftemaskin

Først må du finne to rammemadrasser, du kan feks kjøpe disse fra IKEA eller så finner du alltids noen som gis bort på Finn.no. Vi kjøpte ny seng i høst, så hadde derfor våre gamle rammemadrasser stående - så brukte de, men kjøpte disse overmadrassene på IKEA. Både for sitter og liggekomforten, da ideen er at sofaen også skal brukes som gjesteseng. For at det ikke skulle være glidelåser og sømmer som gjorde det klumpete, tok jeg av trekket på overmadrassene og brukte kun innmaten. Trekket tok jeg vare på, og brukte til pute - det kan du lese om her.
Under madrassen la jeg litt antiskli, for å holde den på plass. Jeg brukte den som egentlig er til tepper, fra IKEA det også - men du får det som metervare på feks Stoff og Stil - vil anbefale det, slik at du får det under hele madrassen - vår sklir nemlig litt...Så legger du stoffet du har kjøpt til trekk over senga, med den rette siden ned. Jeg har kjøpt møbelstruktur fra Stoff og Stil, i fargen Isblå - kjempefornøyd! Her finner du tilsvarende stoff, men prisen har visst gått opp en del - det var ikke det jeg betalte for noen mnd siden. Ja, jeg sa jeg hadde utsatt det lenge;) Glatt ut stoffet og pass på at du har nok stoff på alle sider. Sett nåler i hvert hjørne, og sy ned slik at du får en pen kant.
Så er det bare å finne fram stiftemaskinen, brette stoffet under kanten på senga og fyre løs. Det kan også være lurt å bruke et dobbelsengfeste så ikke sofaene sklir så mye.Vi hadde allerede, men det er nok kjøpt på IKEA det også ;)Når du er ferdig med det kan du begynne på putene, jeg kjøpte 6 stk av disse fra IKEA, og i tillegg kjøpte jeg to billig dyner av denne typen som jeg hadde rundt - fordi jeg synes de var litt slappe. Da la jeg dyna dobbel og klipte den i tre. Sydde disse igjen, la oppi puta og sydde den siste sømmen.

Her ser du forskjellen på med og uten dyne rundt:


Så er det bare å sy trekk til dem, jeg valgte sort stoff - også fra IKEA ;) Og så er det bare å pynte med de putene du vil :) TADAAAA!


Dette kosta det for meg:

Rammemadrass - gratis
Overmadrass 2 stk fra IKEA - 2x295 = 590 kr
Antiskli fra IKEA - 25 kr
Stoff til trekk- 5m isblå møbelstruktur fra Stoff og Stil: 489 kr
6 stk GOSA ASTER fra IKEA - 6x69 = 414 kr
4 m sort stoff - Ditte fra IKEA - 4x15 = 60 kr

Tilsammen: 1578 kr

Det var dagens innlegg, håper du ble inspirert!Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar