lørdag 13. juli 2013

Blomstertønne-kake


Mamma har bursdag idag, så da var det en god anledning til å lage kake litt utenom det vanlige. Jeg lagde derfor en tønne med blomster "oppi". Jeg ble veldig fornøyd med kaka, så tenkte jeg kunne vise dere hvordan dere kan gjøre det samme. Det var første gang jeg har prøvd meg på kake med fondant/sukkerpasta - så det var kjempegøy!
Dette trenger du:
En lagkake, jeg har brukt denne fra Passion for baking.
15-20 cm springform
Sukkerpasta i brun, lilla og hvit. Enten kan du kjøpe ferdig på feks på Panduro eller lage selv. Jeg lagde selv, etter denne oppskriften.
Kjevle (og gjerne silikonunderlag - for at det skal være lettere å kjevle det ut)
Blomsterfondantutstikkere
Lakrislisser
Hvite sukkerperler

Først lagde jeg kaka, og satte den sammen med krem. 
 Så lagde jeg "treplanker". Jeg blandet inn litt svart farge til slutt, slik at det ble litt sjatteringer og treaktig. Så kjevlet jeg den ut i rektangler og skjærte planker i litt forskjellig tjukkelse. 

Så dekte jeg kaka med plankene.

 

Ikke tenk så mye på at det skal være helt rett øverst - det skal tross alt være en tønne :) Plankene dine vil nok være litt for lange, så legg den der du vil ha den øverst - og skjær vekk resten etterpå.


Så tok jeg lakrissnører og la rundt, 4 i bunn og 2 på toppen. 


Så kjevlet jeg ut den lilla sukkerpasten, og stakk ut store blomster. Etterpå kjevlet jeg ut den hvite, stakk ut små blomster, og klemte de ut på de store.
Så formet jeg dem litt i håndflata og la på toppen av kaka, startet med en ring ytterst og jobba meg mot midten.

Så la jeg en sukkerperle i midten av hver blomst.Og da er egentlig kaka ferdig! Jeg fortsatte litt og lagde grønn glasur som skulle forestille grass, og smurte rundt fatet (kakeform-bunnen) kaka sto på. Men du kan like gjerne la den stå på et fint fat :)Hvis du har litt melisflekker du vil ha vekk er det bare å ta litt vått papir og stryke over.
 

Så er det bare å vise frem resultatet :)


2 kommentarer:

  1. Wow, så utrolig fin kake! Jeg blir imponert over alt du får til!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tusen takk, Barbro :) Det var hyggelig å høre!

      Slett