lørdag 25. februar 2012

Hjemmelaget sjokolademousse

Nå er det lørdag igjen, og det betyr et nytt innlegg fra meg. Og denne lørdagen skal jeg dele en oppskrift på hjemmelagd sjokolademousse med dere.
Dette trenger du:
100 gram mørk sjokolade
(gjerne 70% for skikkelig sjokoladesmak)
50 gram meierismør
1 plate gelatin
0.5 dl varmt vann, kaffe, kakao e.l.
(anbefaler kakao dersom du ikke har 70% kakao sjokolade.)
2 egg
(skal skilles)
3 ss sukker
Dette gjør du:
- Legg gelatinplata i litt kaldt vann
- Brekk sjokoladen i biter, og smelt det i en gryte sammen med smøret
- Skill eggehviten fra eggeplommen. 
- Rør sammen eggeplommer og sjokolade.
- Avkjøl
- Hell vannet av gelatinplata og smelt den i ... det du valgte;)
- Hell det oppi sjokolade-blandingen og rør.
- Miks eggehviter og sukker lenge-lenge til det blir skikkelig stivpiska. 
- Bland dette sammen med sjokoladeblandingen - forsiktig!
- Hell det i ønskelige former, sett i kjøleskapet i et par timer. 
Jo lenger de står - jo bedre. Best dagen etter;)
- NYT!

God helg videre, og vinterferie for dere som har det!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar