Som vanlig starter vi med hva du trenger, til 16 middels-store cupcakes:
- 350 gram mørk kokesjokolade
- 1/2 kopp kremfløte
- 1 kopp smør
- 4 egg
- 4 eggeplommer
1/2 kopp sukker
- 2 ss mel
- 1/2 ts salt
Først skal vi lage en sjokoladeblanding, som blir den myke kjernen.
- Varm opp kremfløten på middels varme, til den når kokepunktet
- Brekk opp 120 gram av sjokoladen, og hell den varme kremfløten over - la det stå litt.
- Rør sammen sjokoladen og kremfløten til den er jevn.
- Avkjøl i rundt en time til blandingen er helt fast.
- Bruk en skje og lag 16 boller av sjokoladeblandingen.
- Sett de på et fat, og putt de i fryseren i minst en time.
Så lager vi røra
- Smelt sammen smør og resten av sjokoladen, i en bolle over en kjele med kokende vann.
- Miks sammen egg, eggeplommer og sukker til stiv eggedosis
- Vend eggedosisen inn i sjokoladen, og bland forsiktig.
- Sikt over melet og saltet, og bland litt til.
- Så finner du frem et muffinsbrett og muffinsformer, jeg fant ut (etter butikken hadde stengt, og røra var ferdiglagd) at jeg ikke hadde sistnevnte og måtte nøye meg med å smøre brettet godt.
- Fordel halvparten av røra ut i muffinsformene.
- Legg en ball i hver form, og fyll over med resten av røra.
- Ta de ut av brettet med en gang, og la de hvile på rist i 10 minutter
- Server gjerne med en iskule på toppen:)
Disse var knallgode, men i og med at de skal serveres varme, og vi allerede har bestemt oss for desserten i bryllupet blir de ikke brukt der. Men de skal definitivt stå på menyen neste gang jeg har middagsgjester;)
Håper det smaker, og ha en fin helg videre!:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar