lørdag 31. mars 2012

Hjemmelaget forseglingsvoks

Da er det lørdag igjen, og ikke nok med det - det er også påskeferie. MAX deilig:)
Det betyr også nytt bidrag til lagelørdag:)
I dag skal jeg vise dere to metoder for hvordan lage hjemmelaget forseglingsvoks. 
METODE 1
Dette trenger du:
Et stearinlys
(Som bør være helfarget, for best resultat)
Stempel til forsegling
Dette gjør du:
Tenn lyset, og la det brenne litt
Hell stearin på det du skal forsegle
Vent ca ett minutt, slik at det har størkna på toppen
Trykk ned stempelet, og hold det der en liten stund før du løfter det opp igjen.
Tadaa

METODE 2
Jeg var så opptatt av å ta bilder av prosessen, så limet begynte å størkne litt før jeg trykte ned stempelet. Derfor er det litt stygt - du får det til bedre!:)

Dette trenger du:
Limpistol, og lim;)
Fargestift
Skål du kan ha i mikrobølgeovnen
Stempel til forsegling

Dette gjør du:
Varm opp limpistolen
Bruk blyantspisser eller kniv på fargestiften, slik at du har små flak
Kjør det i mikron i ca 30 sekunder, rør rundt, gjør dette helt til det er smeltet
Ha i så mye lim at det er nok til en forsegling
Rør limet rundt i den smelta fargestiften, slik at limet har farge
Legg klumpen på det du skal forsegle, og bruk stempelet
Så har du oppi nytt lim, og gjør det samme igjen:)


SAMMENLIGNING
Hvilken metode anbefaler jeg? Det kommer litt an på hva du skal bruke det til. Det er definitivt mye enklere og mindre jobb å bruke stearinlys, men/og den blir tynnere og mer gjennomsiktig. 

Den med lim og fargestift er mye sterkere farge på, men den kan også gi fra seg litt farge - det kan være verdt å vite;) Siden det er lim i sitter den nok bedre fast da, og det kan jo være greit.
Her er et, relativt dårlig, bilde av dem ved siden av hverandre.

Hva synes du ble best?
Kom gjerne spørsmål, og resultatet hvis du prøver! 
GOD PÅSKE!!!

UPDATE:
Hvis du går inn på innlegget om bryllupsinvitasjoner, som du finner HER, kan du se hvordan jeg lagde det med FIMO, som jeg synes ble det beste resultatet.
???????????????????????????????


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar