lørdag 2. mars 2013

Blomsterspeil med sommerfugler, og nymalte stoler

God lørdag, og vinterferie til de som har det, blant annet meg selv;) Og gratulerer til Isabell som vant kortholderen i går:)

Jeg har veldig mange ideer til prosjekter, dessverre kommer de sjeldent gjennom tankeprosessen, og forblir bare i hodet mitt. Jeg har liggi med lungebetennelse litt for lenge nå, og denne uka ble jeg rett og slett lei av å bare ligge rett ut. Det var med andre ord på tide at noen av prosjektene mine fikk komme ut av hodet, og bli gjort noe med. Nå sitter jeg med et oppussa speil, og 6 nymalte stoler. Om det var utrolig smart å finne frem slipemaskinen og pusse ned 6 trestoler kan diskuteres... Å puste inn mengder med støv hjalp nok ikke på lungebetennelsen, men utrolig mye på humøret. Det er utrolig deilig å starte på, og ikke minst fullføre prosjekter man har kokt på lenge.

Jeg hadde et speil med treramme hengende på veggen. Ikke pent. 

Her ligger det på bordet, om du skulle lure ;)

Hver gang jeg tenkte på hvor stygt speilet var, tenkte jeg også på hva jeg kunne gjøre for å fiffe det litt opp. Og plutselig kom ideen til meg. Dette trenger du for å gjøre det samme:

Sparkel
Plastpose
Maling
Pensel

Jeg fylte en pose med sparkel, klipte litt av det ene hjørnet og begynte å tegne på speilet. Når sparkelet hadde tørket malte jeg over, med fargen Sjøglimt fra Jotun. Og vet du hva jeg malte med? En pitte liten pensel, type sånn som følger med i malingssett for barn! Ja, jeg trengte virkelig noe å gjøre på siden jeg gadd det. Så der satt jeg, med en barnepensel og malte speilet mitt.

Jeg var ikke så nøye da jeg tegnet blomstene på speilet, for tanken var at jeg skulle pusse det ned etter at jeg hadde malt det. Sånn at det ble litt sånn hvit-blury blomster. Vel, noen ganger ser prosjektene mye bedre ut i hodet enn når de kommer ut i verden... Det var utrolig vanskelig å pusse ned sparkelet, av en eller annen grunn. Kanskje noen har tips til meg, på å pusse ned et tykt lag med sparkel? 

Med andre ord, hvis du skal gjøre det samme vil jeg tipse deg til å tegne med blyant først, eller bruke sjablong - be creative! For det kan hende du ikke får pusset ned så mye som du ønsket. Men jeg fant heller frem den pitte lille malekosten min og malte med hvit maling over sparkelet, så fikk jeg den ønskede effekten allikevel, nesten. Nå var det faktisk ganske nyttig at penselen var så søt og liten.

Så stod jeg der, og nøt at jeg endelig hadde fullført prosjektet jeg hadde hatt i hodet så lenge. For det kunne nytes selvom det ikke ble helt som jeg så for meg. Også fikk jeg en idé til. Jeg fant frem fargeprøve-lappen og klipte ut 6 søte små sommerfugler, fant en herlig mal hos Kikkis planet. Så festet jeg en sommerfugl på en av blomstene på speilet, 4 på veggen og en på vinduskarmen, så ser det ut som de prøver å fly ut;)


På bildet til venstre ser dere så vidt resultatet på stolene også. De ser litt skjoldete ut, men det er bare skyggene fra lysekrona;) Malte først med grunning og så to lag med maling, fargen granitt, begge kjøpt på Biltema til en billig(!) penge. For å si det sånn, malingen kostet 100 kroner mindre og hadde 1.5 liter mer, enn malingen til speilet. På Biltema fant jeg også skikkelige malekoster, så satt ikke med den pittelille barnepenselen min da altså;)


Du kan til og med se at sola faktisk finnes i Bergen også!

Ha en nydelig helg videre!3 kommentarer:

 1. Å - så herlig, takk for info om dette innlegget på bloggen min! Kjempegøy å se hvordan sommerfuglene kan bli brukt på så mange ulike måter! Takk for link! Herlig båfarge!

  SvarSlett
 2. wow, så kreativ du er! Kjempefint ble det, jeg likte særlig sommerfuglene!

  SvarSlett
 3. Hei Dina:O)! Takk for kommentar på bloggen min, så koselig du likte fuglebildet vårt:O). Det er malt av ei kunstner i nærmiljøet her vi bor:O). Hun brukte overhead for å streke ut fuglen så jeg hadde veldig lyst å prøve selv men fargene og alt var så innmari meg og vi fikk en god deal på prisen så da slo vi til:O).

  Her ser jeg det er en veldig kreativ blogger som holder til! Du lager jo veldig mye variert, imponerende! Jeg liker veldig godt disse søte sommerfuglene dine som flyr på veggen din:O).

  Klem fra Neri :O)

  SvarSlett