lørdag 23. august 2014

Store Dekorasjonsbokstaver

Hei igjen! Nok en gang har det blitt lørdag, og det er tid for dagens bidrag til lagelørdag. Idag skal jeg vise dere hvordan dere kan lage store bokstaver, til for eksempel å ha på en pyntehylle. Det du trenger er:


Papp
Plastkopper
Teip
Saks eller kniv
Limpistol 
Blyant

Først må du tegne opp den bokstaven eller tegnet du vil lage, jeg lagde en mal av papir, men hvis du har en stødig hånd kan du tegne rett på pappen. Du må passe på at ingen deler av bokstaven din er smalere enn toppen av en plastkopp.


 Så er det bare å klippe/skjære ut to like deler.Deretter finner du frem koppene dine, sett dem annenhver opp og ned på den ene delen. Så limer du bunnene fast, tar lim på bunnene på dem som står opp ned, og legger over den andre delen.Deretter teiper du papp langs kantene, både ytterst og inni.


Så er det bare å pynte den slik du vil - det er kun fantasien som setter grenser. Garn, maling, decoupage eller som jeg gjorde - stoff. Jeg lagde lange remser, og tvinnet dem rundt og rundt bokstaven. Deretter pyntet jeg litt med en sløyfe - og slik ble resultatet:


Det var dagens bidrag. Jeg har brukt papp jeg hadde liggende fra en eske fra flyttinga og en tynnere papp som lå i et sengesett. Den tynnere pappen har jeg brukt til kantene - for den var enklere å bøye. Jeg har brukt opp en limpatron for 2,5 kr, stoff fra IKEA til 15 kroner og engangskopper for 4 kr. Det vil si 21,5 kr tilsammen og derfor havner denne fornyingen i hjemmet i kategorien "Under 25". Ha en god helg videre, håper du titter innom neste lørdag også!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar