lørdag 10. januar 2015

Hjemmelaget Hårbånd

Som tittelen sier skal jeg i dag vise dere hvordan man kan lage et hårbånd, med blomster på. Slik ser det ut:
For dette trenger du:

Stoffbiter, gjerne i forskjellige farger
Elastisk bånd
Knapper
Nål og tråd
Symaskin
Knappenåler
Strykejern

Først klipper du en stoffremse som er 6 cm bred, og like lang som målet rundt hodet ditt, der du vil at hårbåndet skal sitte, minus 5 cm. Denne bretter du på langs, og syr en søm på den ene siden.
Press sømmen åpen med strykejern slik at sømmen blir liggende midt på. Vreng remsen.
Så finner du frem de stoffene du vil ha til å lage blomstene, og klipper en lang remse. Jo bredere den er jo "høyere" blir blomsten. Dette kan du også finjustere på i etterkant.

Still symaskina på den største stinglengden og sy langs den ene siden på dette stoffet, du må ikke feste trådene i endene. Dersom du ikke vil at det skal frynse opp må du først brette stoffet dobbelt og sy disse stingene langs sårkanten. Jeg har latt være å brette det dobbelt fordi jeg synes det bare er stilig at den er litt frynsete. Så drar du i undertråden og lager mange falder i stoffet.
Til slutt former du stoffet til en blomst ved å snurre stoffet utover, rundt seg selv. Fest denne på remsen du har laget ved å sy den godt fast med nål og tråd. 
Hvis du vil kan du også feste en knapp midt i blomsten - for en ekstra detalj. Lag så mange blomster du vil ha. 
Til slutt klipper du ut en bit av det elastiske båndet. Her må du prøve deg litt frem - etter hvor stramt du vil ha hårbåndet. Så du kan starte med 10 cm, feste i endene på remsa med knappenåler, ta det på og se hvor mye du må justere. Når du er fornøyd med størrelsen syr du strikken godt fast. 
Tadaa! Du har et nytt hårbånd! 
Det var dagens bidrag til lagelørdag. Kom gjerne innom neste lørdag også for ny inspirasjon til noe du kan lage!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar