lørdag 2. februar 2013

Sy kjole på under en time!

Som jeg sa forrige uke, skal jeg i dag vise dere hvordan man kan sy en kjole på ca en halvtime. Dersom du ikke er veldig erfaren må du nok regne med at det tar litt lenger tid.

Dette trenger du:
- En vanlig topp
- Ønsket stoff til skjørtet på kjolen
- Elastisk tråd
- Målebånd
- Og naturligvis symaskin, sytråd og saks.

Slik gjør du:

- Ta på deg toppen, finn ut hvor du vil at skjørtet skal begynne og klipp av litt under.


- Mål rundt livet på samme sted som skjørtet skal begynne, og gang det med 1.5-2 etter hvor mye folder du vil ha på kjolen. På den lyseblå kjolen har jeg ganget med 1.5 og på den mørkeblå har jeg ganget med 2.
- Mål fra livet og ned dit du vil skjørtet skal stoppe, og legg til 2 cm.
- Klipp ut et stoffstykke som har disse målene.
- Legg sammen skjørtet rette mot rette, og sy opp siden av skjørtet. Husk at dette skal du ha på deg - viktig å bruke både rette og sikk-sakk sting, så det holder seg!
- Brett opp 0.5 cm av den nederste delen av skjørtet, og brett over en gang til - så får du en pen kant nederst.

- Tre en undertrådsnelle med elastisk tråd, ikke strekk tråden, bare la den ligge løst rundt. Det er slik tråd du skal ha:
Elastisk sytråd - hvit
- Sy med vanlig overtråd og elastisk undertråd den øverste delen av skjørtet. Bruk rette sting, og den største stinglengden. Mens du syr skal stoffet folde seg. Sy rundt hele kanten.
- Med skjørtet vrengt, legg toppen inn med den rette siden ut og med stroppene først.- Legg kantene inntil hverandre, og sy rundt, fortsatt med elastisk undertråd.

- Vreng tilbake, og du er ferdig!:)


- Du kan sy en lang remse og knyte rundt livet over skjøten mellom stoffene, bruke et belte eller bare la den være sånn.

Til slutt skal jeg komme med to tips:
1. Bruk tynt nok stoff! Det mørkeblå ble litt for tykt, og ville ikke folde seg pent.
2. Hvis du sliter med at stoffet ikke folder seg nok, stram skruen på spolehuset til undertråden. Fant et bilde på google for å vise hva jeg mener:


Og et tips fra mannen min, da jeg slet med å finne ut hvilken vei som var å stramme skruen. Tenk at det er en bruskork - hvilken vei må du skru for å skru igjen lokket? ;)


Bare spør hvis du trenger hjelp!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar