lørdag 13. april 2013

Sommerfugl-bilde

Vi trengte litt bilder til å pynte opp i leiligheten med, synes det er så vanskelig å finne bilder som ikke alle har, og som samtidig er fine og ikke koster skjorta. Så da tenkte jeg at jeg skulle ta oppgaven i egne hender, og prøve meg på mitt første maleri!
Ble superfornøyd med resultatet, og tenkte jeg skulle vise dere fremgangsmåten. Dette passer kjempegodt for nybegynnere som meg, jeg har aldri malt på lerret før - så da klarer garantert du dette også!

Først må du skaffe deg et lerret, mitt har jeg kjøpt på Søstrene Grene for den nette sum av 87,-. Jeg har faktisk brukt en grå veggmaling jeg hadde liggende fra Biltema, den jeg brukte på stolene våre, og det funket supert! Har også brukt hvit akrylmaling fra Søstrene Grene.

Først blandet jeg den grå veggmalingen med vann. Jeg synes det ble mye lettere å jobbe med malingen når den var litt mer rennende. 

Også brukte jeg en genial svamp-pensel fra Søstrene Grene (ja, jeg er veldig glad i den butikken) og bare strøk det utover lerretet, uten å dekke det helt til - slik at det hvite fortsatt lyste gjennom noen steder. Ikke gjør det så avansert for deg selv, bare lek deg med malingen :) Hvis du synes du får for mye grått maler du bare med litt hvit over igjen.

Når dette hadde tørket blandet jeg den hvite akrylmalingen med vann, slik at den ble skikkelig rennende. Så tok jeg en liten pensel og malte en strek et par steder, deretter løftet jeg lerretet og lot det renne nedover. Jeg slo også litt på penselen slik at det kom dråper forskjellige steder.Nå ligger det jo ganske tykke lag med maling, så dette må få god tid slik at det tørker helt. I mellomtiden kan du laste ned, printe og klippe ut sommerfuglene. Jeg legger ut to bilder her, som er A4-størrelse. Skriv ut disse og klipp dem ut.

Jeg plasserte disse på lerretet, og hadde egentlig tenkt å bruke svamp og male rundt for så å fjerne sommerfuglene, inspirert av fuglebildet hos Nerikunst.


Meeen, da jeg la de på lerretet syntes jeg det ble så kult, så jeg klipte de rett og slett ut i svart papp og limte de på :) Også har jeg signert med dymo.


Hjemmesydde puter som trenger litt innstramming visst ;) Lampa har jeg sydd om skjermene til, har skrevet om det på den gamle bloggen, dette kan du lese om her. Sofaen er i fosterhjem hos oss, og tilhører egentlig søsteren min, som har bloggen Innendørs. Hun har trekt om en gammel og sliten skinnsofa, med møbelstoff fra Stoff og Stil - kjempefint!

Som dere ser har jeg også hengt opp noen bilder under sommerfuglbildet. Dette var veldig enkelt. Har justert størrelse og skrevet ut 10x10cm bilder på 10x15cm fotopapir, klipt ut og limt på svart kartong. Deretter festet jeg dem til en tråd og hang opp på veggen. Teipet opp sommerfugler over festepunktet, så det ser ut som om det er de som løfter bilderekka. 


Er så fornøyd med brudekjolen, som jeg kjøpte skreddersydd for 900,- fra Kina! HER kan du lese mer om det.

Da gjenstår det bare å ønske dere en god helg!

1 kommentar: