lørdag 27. april 2013

Takkekort til bryllup


Tidligere har jeg lovet at jeg skal vise hvordan jeg lagde takkekortene våre fra bryllupet, det skal jeg gjøre i dag. Har fått utrolig mye skryt for disse takkekortene, det tok mye tid – men var absolutt verdt det!

Dette trenger du:
Bilder
Symaskin
Matpapir
Cellofan-mapper
Transparente ark

Vi bestilte bilder fra Foto Knudsen en gang de hadde tilbud, så vi betalte bare 30 øre pr bilde. Du kan få bilder til samme pris med økonomikvalitet hos Japan Photo. Vi bestilte 2 bilder pr takkekort, der vi kuttet det ene, så det var 3 bilder til sammen. Det vi kuttet redigerte vi i Gimp, der vi satte sammen to 5x15cm bilder til ett 10x15cm.Klipp en passe stor bit av matpapiret, brett det i 2 med de uklipte sidene mot hverandre, klipp. Gjenta til du har fått 16 tynne strimler.
Klipp en til bit av matpapiret.Finn frem de tre bildebitene dine og symaskina. Jeg brukte sikksakksøm med bredde 3 og lengde 1. Begynn nede i et av hjørnene på bildet du skal ha nederst, og sy til du kommer til toppen av bildet. Legg inn en av de tynne matpapirstrimlene dine, sy over den og over på neste bilde.Fortsett slik til du har kommet på toppen av det øverste bildet, legg inn den biten av matpapiret som ikke er klipt i strimler, og sy fra den ene uklipte siden og til den andre.
Deretter fortsetter du å sy øverst på høyre side av det øverste bildet, og sy ned rekka på samme måte som du sydde venstre side.Da har du noe som ser cirka slik ut:Riv av matpapirbitene og fjern alle restene, lurt å rive slik at de kan brukes om igjen. 
Brett bildene sammen, med de to små bildene oppå baksiden av det store og legg dem i cellofanmapper. Jeg fikk tak i slike fra Søstrene Grene, kostet 7 kroner for en pakke med 20 poser! Deretter finner du frem de transparente arkene, jeg har kjøpt disse på Hobbykjelleren på Lagunen, men du får også tak i det på Panduro. På dem printer du ut navnene på mottaker, du får plass til 4 på ett ark i A5-størrelse. Klipp, legg ned i cellofanposen, lim igjen - og du er ferdig!Dette kostet 100 takkekort:
Bilder: 200 bilder à 30øre= 60kr
Cellofanposer(A5): 5 pk à 7kr = 35kr
Transparente ark: 25 ark à 4kr =100kr
Sytråd: 1 snelle à 15kr = 15kr
Matpapir har du vel i skapet?

Det er altså 210 kroner for 100 takkekort, som vil si 2.10kr pr takkekort.

2 kommentarer: