lørdag 11. mai 2013

Nydelig brownieostekake med bringebærkrem!Som tittelen sier, skal jeg gi dere oppskriften på en helt fantastisk kake - nemlig Hummingbird bakery sin brownie cheesecake.


Denne oppskriften falt jeg over på et av mine mange besøk på Pinterest, elsker den siden!Kaka består av tre deler, der Brownien og ostekaken stekes sammen i ovnen, og bringebærkremen smøres på toppen når kaken er avkjølt. Denne oppskriften er til en liten langpanne, men hvis du halverer den passer den fint i en springform. Jeg har gjort det flere ganger, og det funker kjempebra. Kan bli litt vanskelig å dele 3 egg på 2, men jeg pleier å røre sammen ett egg og ta ca halvparten av dette - funker bra!


BROWNIEBUNN
200 gram mørk kokesjokolade
200 gram smør
250 gram melis
3 romtempererte egg
110 gram hvetemel

Smelt kokesjokoladen i vannbad, mens du mikser smør og melis godt sammen. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert. Tips. Dersom du ikke har romtempererte egg, legg dem i en kopp med varmt vann i et par minutter.
Rør gradvis inn melet, og tilsett til slutt den smeltede sjokoladen. Hell røra i en liten langpanne, og stryk over med en slikkepott eller lignende slik at den blir jevn på toppen.
 
OSTEKAKE
400 gram naturell kremost
150 gram melis
1/2 ts vaniljeekstrakt
2 romtempererte egg

Miks sammen kremost, vaniljeekstrakt og melis på lav hastighet, til det er godt blandet. Tilsett ett og ett egg, og rør godt. Bruk en spiseskje og fordel ostemassen jevnt utover brownierøra. Pass igjen på at det blir jevnt - for at du skal få et fint resultat. Stekes på 170grader i 30-40 minutter, til den er gylden i kantene, lys i midten og er fast når du tar på den. Avkjøl i minst to timer, gjerne over natten.

 
BRINGEBÆRKREM
3 dl kremfløte
100 gram melis
150 gram bringebær
Bringebær til pynt

Rør sammen fløte, melis og bringebær til du får en fast masse og smør dette utover den avkjølte kaken. Pynt med ferske bringebær.

Skjær opp i passe biter, server og ikke minst NYT!
Det var ukens bidrag til1 kommentar: