lørdag 21. september 2013

Gelatinblomster

Det er utrolig mye fint man kan lage av helt hverdagslige og enkle ting man har liggende i skapet. Og kommentaren "Why didn't I think of this?" går stadig igjen på Pinterest. Idag skal jeg vise dere en ting som kan lages helt enkelt av noe mange kjøkken allerede inneholder, og om ikke - så er det null stress å få tak i det på butikken.


Det eneste du trenger er tynn ståltråd, gelatinpulver og konditorfarge. 


Først blander du 1 del gelatin med 2.5 del vann. Du trenger ikke mye, for det er ganske tynt det laget som fester seg i ståltråden. Hvis du lager for mye gjør det heller ingen ting, du kan bare lagre det og smelte det opp igjen til en annen gang. Jeg blandet sammen 10 gram gelatinpulver med 25 ml kaldt vann. La det stå for å stivne i minst 5 minutter.

Mens gelatinen stivner kan du begynne på bladene. Til dette bruker du ståltråden. Det kan være lurt å måle rundt noe, så alle bladene blir omtrent like store. 3 fingre funker kjempebra!


Klipp av enden, men la det være igjen noen cm slik at du har noe å tvinne bladene sammen med. Slik kan du forme bladene:

Du trenger 5 blader pr blomst du vil lage. Når du er ferdig med alle bladene finner du frem gelatinen og smelter den i mikro. Varm den til den er flytende, men den skal ikke koke. Bland inn ønsket konditorfarge. Jo mer du rører, jo mer bobler kommer det. For min del synes jeg ikke det gjør noe med bobler, det gir bare litt struktur. Men rør forsiktig dersom du ikke ønsker det.
Så dypper du bladet nedi gelatinen, og drar den forsiktig ut. Jeg måtte gjerne dyppe den tre ganger før den festet seg, så det er bare å fortsette til du får det til. Hvis gelatinen blir for stiv etterhvert er det bare å varme den opp igjen.


La de tørke på noe du har dekt med plastikk, gelatinen vil feste seg i plastikken - men den er veldig elastisk så det er bare å løfte den forsiktig opp og den vil slippe plasten.

La de tørke en halvtime før du setter dem sammen ved å tvinne ståltrådene sammen. Fest til slutt en perle i midten.Du kan lage mye annet enn blomster også, tre noen avlange perler på ståltråden, fest på vinger og du har en sommerfugl.

Som jeg sa synes jeg det var kult med litt bobler som ga struktur i bladet, her har jeg kun dyppet det i boblene på toppen. Da blir det mye tykkere lag, og mer farge kommer frem.

Hvis du vil ha mer farge, men allikevel ikke vil ha det som forrige eksempel, kan du også bruke en tusj og fargelegge rett på gelatinen.


Ble det ikke fint?!1 kommentar: