lørdag 7. september 2013

Trekke om møbler

For en tid tilbake trakk jeg om en gammel stol vi hadde stående. Det er utrolig hvor mye du kan gjøre med en stol mange bare ville kasta. For å ha en slik stol i stua:Det er vel ikke så mange interessert i? Men det er ikke så mye som skal til, la meg vise dere.

Dette trenger du:

En gammel stol
Pussepapir
Malerutstyr
Grunning
Maling i ønsket farge
StoffFørst pusser du ned armlenene på stolen, og maler over med grunning. La det stå så lenge som det står på spannet, før du maler over igjen med den fargen du vil ha.

Så er det på tide å sy trekket til ryggen på stolen, dette kan være litt krevende. Det beste du kan gjøre er et godt forarbeid. Finn fram målebåndet, penn og papir - og lag en skisse på hvordan det ser ut og målene. Jeg legger ikke ut et mønster her, fordi det vil variere stort fra stol til stol, men ta gjerne kontakt dersom du trenger tips! Men jeg skal forklare fremgangsmåten. 

For ryggen måler du slik:Som du ser er tykkelsen på ryggen veldig varierende, så her måtte jeg legge til litt ekstra rom i bredden på mønsteret. Når du har sydd stoffet ryggen ferdig kan du dra det på. Dersom du ser at det har blitt feil, kan du ta den av igjen, vrenge stoffet, ta den på igjen og sette nåler der det trengs. Så syr du bare der nålene står. Slik er det veldig lett å tilpasse den, og derfor er det veldig lurt å heller lage den litt for stor, enn litt for liten!

Når den er ferdig formsydd tar du den på, og bak drar du stoffet under og stifter fast.  Stift både under og på siden.

Setet sydde jeg ikke, men bare la stoffet over og stiftet det 
fast. Vær nøye når du drar stoffet over foran på setet, så du får pene folder på kantene.

Der ryggen møter setet bare presser du stoffet nedi sprekken. 


Ferdig!I bakgrunn ser du så vidt et av mine andre omtrekkingsprosjekter. Jeg lager nemlig sofa ut av to gamle rammemadrasser. Perfekt for studenten - som gjerne har lite av både plass og penger. Her får du sofa og gjesteseng i ett, og med litt leting finner du gjerne gratis rammemadrasser på finn ;) Følg med  på bloggen, så ser du hvordan jeg gjør det og hvordan resultatet blir!1 kommentar: