søndag 2. mars 2014

Oppskrift på Boller

I morgen er det fastelavnssøndag - en god anledning til å skjemme seg bort med boller og krem :) Her får du min oppskrift på 12 deilige boller.Du trenger:
650 gram mel
100 gram sukker
2.5 dl melk
100 gram smør
2 egg
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 pakke tørrgjær

Det er to måter å blande sammen denne bolledeigen på, men uansett starter du med å blande sammen alt det tørre. Så kan du enten smelte smøret, ha i melka og varme til det blir fingervarmt, for deretter å tilsette dette sammen med egget. Eller du kan tilsette fingervarm melk og egg, elte det godt sammen og deretter ha i romtemperert smør i terninger. Jeg gjorde sistnevnte, fordi jeg ble tipset om at det skulle gjøre bollene mer luftig, men må helt ærlig innrømme at jeg ikke merka så stor forskjell ;)
Deretter lar du deigen heve i ca 1 time, til den har doblet seg 

Tips for å sjekke om deigen er ferdig hevet: Stikk en (ren) finger ned i deigen, tenn en fyrstikk og ta den inn mot hullet. Dersom fyrstikken slukker er deigen ferdig hevet :) 

Så er det bare å rulle ut boller, sette de på et brett og la de etterheve en halvtime. Sett de gjerne enda nærmere enn jeg har gjort her - så vokser de inn i hverandre og får gode kanter :) Pensle de gjerne med smør eller egg - så får de fin og gylden farge :)Så steker du de på 220 grader i 10-15 minutter. Lar de avkjøle og fyller med krem. NAM!Til slutt. Jeg har laget en liten poll på siden her. Så vær gjerne med og stem på det du ønsker å se mer av på bloggen, eller skriv et annet ønske i kommentarfeltet. Jo flere stemmer - jo lettere er det for meg å gi dere oppskrifter på det dere ønsker! God helg videre - og ikke glem å kose deg litt ekstra i morgen!1 kommentar:

 1. Hei!

  Bloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.

  Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.

  Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine blogger og nettsteder.

  For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

  Ha en fin dag!

  Vennlig hilsen,
  Elin
  Alleoppskrifter.no

  SvarSlett