søndag 2. mars 2014

Oppskrift på Boller

I morgen er det fastelavnssøndag - en god anledning til å skjemme seg bort med boller og krem :) Her får du min oppskrift på 12 deilige boller.



Du trenger:
650 gram mel
100 gram sukker
2.5 dl melk
100 gram smør
2 egg
1 ts salt
1 ts kardemomme
1 pakke tørrgjær

Det er to måter å blande sammen denne bolledeigen på, men uansett starter du med å blande sammen alt det tørre. Så kan du enten smelte smøret, ha i melka og varme til det blir fingervarmt, for deretter å tilsette dette sammen med egget. Eller du kan tilsette fingervarm melk og egg, elte det godt sammen og deretter ha i romtemperert smør i terninger. Jeg gjorde sistnevnte, fordi jeg ble tipset om at det skulle gjøre bollene mer luftig, men må helt ærlig innrømme at jeg ikke merka så stor forskjell ;)




Deretter lar du deigen heve i ca 1 time, til den har doblet seg 





Tips for å sjekke om deigen er ferdig hevet: Stikk en (ren) finger ned i deigen, tenn en fyrstikk og ta den inn mot hullet. Dersom fyrstikken slukker er deigen ferdig hevet :) 

Så er det bare å rulle ut boller, sette de på et brett og la de etterheve en halvtime. Sett de gjerne enda nærmere enn jeg har gjort her - så vokser de inn i hverandre og får gode kanter :) Pensle de gjerne med smør eller egg - så får de fin og gylden farge :)



Så steker du de på 220 grader i 10-15 minutter. Lar de avkjøle og fyller med krem. NAM!



Til slutt. Jeg har laget en liten poll på siden her. Så vær gjerne med og stem på det du ønsker å se mer av på bloggen, eller skriv et annet ønske i kommentarfeltet. Jo flere stemmer - jo lettere er det for meg å gi dere oppskrifter på det dere ønsker! God helg videre - og ikke glem å kose deg litt ekstra i morgen!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar